EBSE 생활영어1

된장찌개

Korean 마스크맨 2015. 11. 10. 20:40

It's a very common stew in Korea.


It looks like Japan's miso soup.

(일본 미소국이랑 비슷해 보인다.)


Yeah, it's similar. But it's thicker than miso soup.

(비슷하지. 근데 미소국보다는 걸쭉하고 국물이 진해.)


thick <---> watery => 국물이 묽다. 

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It's made from Korean soybean paste, called 된장.

(soy sauce => 간장)


Zucchinis(애호박), potatoes, turnips(무), peppers, and tofu chunks are used commonly as ingredients. 


주황색 호박; pumpkin

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Koreans love to have this dish with a bowl of rice.

(한국 사람들은 밥 한 공기를 된장찌개랑 뚝딱 먹어요)

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fish and chips

피시 앤드 칩스는 썰은 감자와 반죽한 생선을 튀겨서 만든 즉석식이다. 본래는 영국식 음식으로, 외국에도 잘 알려져 있으며, 특히 해안가 마을에서 많이 팔린다. 오스트레일리아와 뉴질랜드에서는 인기있는 패스트 푸드 중의 하나이다

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된장찌개 is Korea's most representative stew.