EBSE 생활영어1

튀긴 음식(fried food(s))

Korean 마스크맨 2015. 11. 6. 23:50

pan-fry : 전 같을 것을 부치다 할 때 사용함.

deep-fry: 기름에 듬뿍 튀기는 것.

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They are called Jeon, They are pan-fried vegetables.

They are very common in Korea.

---------------------------------------------They(fried foods) are high in calories.

칼로리가 높아.

They are high in [fat, carbohydrates, protein]

                   지방, 탄수화물, 단백질.


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I think I eat fried chicken the most.

(나는 치킨을 제일 자주 먹어요.)


I love eating potato wedges.

웨지감자는 감자 튀김의 변형 중 하나이다. 감자를 잘게 썰지 않고 커다란 뭉탱이로 썰어서 튀기거나 굽는다.


They are oven-baked. 

[그거는 오븐에 구워서 나오지.]


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Potato wedges are a variation of french fries. 

They are either oven-baked or deep fried.

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Have you always been like that?

항상 그런식이었나요? 항상 그렇게 살아오셨나요?


Batter(튀김・팬케이크용) 반죽, 튀김옷, 밀가루 반죽

A liquid or semi-liquid 

mixture, as of flour, milk, and eggs, used in cooking.


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Grill => 고기를 구울 때 많이 사용하는 단어.  

             명사로는 불판.



You could get it in high class restaurants.

                                                      고급 식당.