소갈비집

EBSE 생활영어1 2015. 11. 7. 00:28

the best barbecue place in town => 

이 동네에서 제일 맛있는 고깃집.


domestic cattle called 한우.

=> cattle은 식용으로 쓸 때.


juicy and tender => 육즙이 많고 연한.

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I am glad you like it. [맛있다고 하니 다행이네요.]

This is the best barbecue place in town.


The meat you are having is called 소갈비.

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Thanks for bringing me here.

[여기 데리고 와줘서 고마워.]


The beef comes from domestic cattle called 한우.


The meat is so juicy and tender. I love the texture.

[육즙도 많고 연하네요. 식감도 정말 좋네요.]


That's the beauty of 한우.

[그게 한우의 묘미지, 그래서 한우 먹지.]

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I am not surprised. [그럴만 하네.]


It's not good to overcook the beef. 

                 <--> undercook.

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I am more into seafood anyway.


I like the idea of not having everything on your plate, picking whatever you like.


Everything is communal.

[모든 것이 공용이죠. 음식을 먹는거나. 등등.]










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Posted by Korean 마스크맨
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